dilluns, 20 de setembre del 2010

INDEPENDENCIA DE CATALUNYA JA!!!

Hola amics, veïns, companys i resta de habitants.

Sempre m'he mantingut molt respectable respecte al teme dels independents, nacionalistes o espanyolistes. Em sento català al 100% pero no tinc cap probleme en poder reconeixer que em sento espanyol i no tinc problemes amb la resta del païs, perque per sobre de tot em sento un ciutadà del mon.

Però desprès de veure la següent presentació, es fàcil arribar a la conclusió de que  sería millor ser independents. Sí, soc conscient de que no es fàcil, pero es que no hi veig un altre solució al problema que portem arrossegant desde fa molts anys.
Algú ara dirà, "JODER, que facil se te convence". Por ver una presentación de video, ¿cambias de opinión?
No. No es eso. Y lo digo en castellano para que TODOS me entiendan bien. Es una PURA CUESTIÓN DE INTELIGENCIA FINANCIERA. Estoy cansado de PAGAR y no recibir. Quizás hasta hace 1 hora no era tan consciente, pero despues de ver el video, creo que es la GOTA que COLMA el VASO.

Basta de robarme, ¡si si !, TODOS los del resto de ESPAÑA me roban cada mes. Y digo BASTA !!!
Y digo BASTA porque veo que donde vivo se va a la ruina, y no piensan ayudarnos para evitarlo. Es más, nos empujan a ello. No puedo permitirlo.

Me comprometo a hacer que esta información llegue a lo más lejos posible.

VER EL VIDEO y OPINAR POR VOSOTROS MISMOS.
Gracias al  Centre Català de Negocis por abrirme los ojos de una manera tan gráfica y sencilla.
Presentació Video

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Santi! Fent una mica d'advocat del diable, i sense voler-me posicionar.... Que creus que deuen pensar els Alemanys, Francessos, Anglessos i qualsevol altre país desenvolupat de la Unió Europea, de que els seus diners se'n vagin a altres paï...ssos com a fons de coessió ??

L'economia fa molt temps que no te fronteres... Ja que els ingressos d'un país també depenen del consum i desenvolupament dels altres. No crec que una visió econòmica de Catalunya, sigui ni molt menys suficient per argumentar la independència. Qualsevol altre motiu identitari el considero molt més important !!!

Xavi Jolis

Anònim ha dit...

Pero xavi, Que creus que faran els alemanys quan portin molts anys enviant diners cap aqui? No has vist que ja s'han manifestat prou clars?

Santi

Anònim ha dit...

Suposo que quan els alemanys ja hagin contribuït prou a desenvolupar un país de la UE, deixaran de fer-ho, i ho faran a un nou estat membre en desenvolupament, juntament amb els fons que haurà de contribuïr l'estat desenvolupat previament.

E...l problema pot estar quan una part d'un estat previament contribuït passa a ser independent i fora de UE. Aquesta condició no es contempla a Europa, i per tornar a formar-hi part hi ha una llista d'espera

Quan un genera deute sempre està supeditat al qui la compra i a les seves condicions i interessos particulars que pugui tenir, perquè està a les seves mans manipular el diferencial dels CDS i per tant el teu futur. Per Catalunya, en l'aspecte econòmic, penso que actualment seria molt més beneficiós negociar les compres de futures emissions de deute a l'exterior, que intentar negociar una balança fiscal (que també s'ha de fer, però amb una possició de força)

Xavi Jolis

J.L.Rueda ha dit...

El vídeo és interessant encara que la credibilitat del mateix és qüestionable, a mi m'agradaria saber d'on treuen les dades amb les que elaboren les seves conclusions. Dit d'una altra manera, perquè ho digui el Centre Català de Negocis no ha de ser una veritat absoluta.

Si no m'equivoco, la balanç fiscal de les comunitats autonòmiques no es fa pública, (m'imagino que al govern central no li interessa que se li revolucioni el pati), pel que em sembla que les dades a què fan referència no són fiables.

Crec que les dades amb què juguen estan clarament manipulades amb l'objectiu de realitzar un vídeo propagandístic que fa apologia de l'independentisme, cosa que d'altra banda és molt legitima. A quantes empreses catalanes representa aquesta entitat?

Estic d'acord amb el comentari de Xavi Jolis,crec que argumentar la independència només amb dades econòmiques és una actitud molt simplista, l'economia d'un país és una cosa molt més complicat.

En el vídeo es dóna ha entendre que si Catalunya fos un estat independent la vida dels catalans seria molt millor, amb els polítics que tenim a Catalunya tinc motius més que suficients per a dubtar-ho, mentre que la corrupció i el malbaratament dels diners públics sigui el sant i senya d'aquesta gent, amb mi que no comptin.

És un fet que Catalunya aporta a l'Estat central més diners que rep i que cal canviar aquesta tendència, però em sembla molt frívol que alguns polítics diguin que la solució és la independència i no diguin com pensen aconseguir-la ... ¿amb les armes? ¿amb una flor a la mà? ... ja prou grans i tots sabem que això no s'aconsegueix de "bon rotllo", així que almenys parlin clar, perquè segons sembla ens prenen per idiotes.

Salutacions.

Santi Rivelles ha dit...

Demà et contestaré, perque m'acava de succeir una cosa que m'ha posat de molt mala llet.

De tots maneres, gracies per les reflexions.

Anònim ha dit...

Independència per a Catalunya, i que no et prenguin el pel. !!*!!