dilluns, 1 de març del 2010

El preu de l'Or i el PSOE.

Re-escric un tema que molt poca gent sap.

El preu de l'or està pujant casi cada día. (tinc un amic a Andorra que es va vendre la empresa que tenía i ha montat una de compra d'or. ) I jo li criticava, jaja!!! (li va de fàbula).
Entendreu perque Solbes va dimitir.

El tema:
La venta de oro provoca más de 1500 millones de pérdidas. El vicepresidente comenzó en 2005 a deshacerse de nuestras reservas para invertir en activos financieros de una rentabilidad que el alza de las materias primas deja ahora en ridículo.
Un fallo tremendo
Y difícilmente disculpable en el caso de Pedro Solbes, dado que cuando comenzó a vender oro en 2005 ya se anunciaban futuras subidas de su cotización, hasta límites históricos en estos momentos. (Ver la tabla). A comienzos del verano de 2007 el vicepresidente económico Pedro Solbes anunció durante una comparecencia en el Senado, a preguntas de la oposición, que había determinado vender grandes cantidades de oro de las reservas del Banco de España al objeto de "mejorar la rentabilidad de sus activos": es decir, con la venta de ese oro proceder luego a realizar inversiones en bonos y divisas de países extranjeros. Sostenía el jefe del área económica del Gobierno que ese oro ya no resultaba rentable por el bajo precio del mismo en los mercados internacionales. Dicho y hecho: casi la mitad de las reservas del Reino de España han sido enajenadas. Desde el año 2005 (también el Gobierno Aznar realizó operaciones en este sentido) el Reino de España ha vendido un total de 7,78 millones de onzas de oro, es decir, un 46% del total de las reservas nacionales. Dichas ventas del metal precioso tendrían hoy un valor muy superior al obtenido. El Gobierno invirtió este dinero, a través del Banco de España, en bonos estatales de otros países y en renta fija que a duras penas ofrece una rentabilidad del 4%. En cambio, el oro se ha multiplicado casi por 3 desde marzo de 2005. En esa fecha todos los expertos internacionales avanzaban ya que tanto el oro como el resto de las materias primas alcanzarían una fuerte revalorización en los mercados internacionales. Esos 1500 millones de euros es la cifra que el erario público español gastó en algunas de las promesas electorales más sonoras del presidente José Luis Rodríguez Zapatero, como la desgravación fiscal (400 euros).

Y a sobre, s'estan venen el or. Quina por!

5 comentaris:

L'Albert ha dit...

Permetem discrepar Santi, primer per que tinc al sr Solbes per un gran economista, entre ell i en Rodrigo Rato han portat la economia d’aquest país en els últims 20 anys, i ningú pot negar que ho han fet millor que altres governs.

D’estar en Solbes de vicepresident del govern de segur que tindríem un dèficit públic molt mes baix, en sembla que va sortir per discrepàncies molt fortes amb la manera que es duia tot.

En quant a l’or, te un preu de bombolla, i a mes, tancat en una caixa forta no genera cap riquesa, crec que la mesura d’obtindré un quatre per cent i fer circular els diners en la economia productiva es un encert que genera mes benestar que no pas la compra d’un metall que l’única riquesa que genera es la especulativa.

Imaginem que tenim una fabrica que produeix cotxes per 400 euros guanyant se molt be la vida, per quin motiu la gent ha de comprar els cotxes a 900 euros, es una tonteria.

Toquem de peus a terra i entenem que es guanyen diners comprant barato i venent car.

Mai a l’inversa, mai es fan diners comprant car i venent barato, això que era evident en la bombolla immobiliària on van guanyar diners els que van comprar barato, no els que van comprar car, recordem ho.

Això que era evident amb l’immobiliari m’agradaria que ho tinguéssim clar amb l’or.

Va guanyar diners el que ho va comprar a 400 i ho ven ara, qui no guanyarà diners es qui ho compri ara.

He dit ho del cotxe per que al voltant de 400 euros es el preu al que surt de la mina guanyant se molt be la vida tothom, i es el preu al que tornarà a estar.

Ara ens ensenyaran la gràfica per demostrar que l’or sempre puja, que es un valor segur, i pujarà fins que es treguin de sobre el que tenen a bon preu , llavors tonto el ultimo que lo venda, llavors entendreu per que en Solbes que en sap molt de números ho va vendre.

Anònim ha dit...

Si voleu realment entendre de que và tot aquest tema, legiu vos el llibre "Los Guerreros del Oro", una exhaustiva explicació sobre l'or i que en porta tant enrera fins la segona guerra mundial.

Jordi Fort

Santi Rivelles ha dit...

OOeeee, oeeeee, oeeeee !!!
Perdoneu, pero just quan anava a contestar he sentit la noticia.
350.000 llocs de treball es crearan! Jaja. I el millor. En el sector de la construcció!
Sembla que no hem aprés ni una lliço de tot plegat.

Perdona Albert, pero aquesta vegada discrepo del tot amb tu.
El or es tot el respaldo que un païs té. Tota la moneda que circula està respatllada per l'or.

No tenia ganes de entrar en una discusió molt técnica sobre l'or.

Pero precisament tu ho has dit. El or estava en el moment mes barat quan es va vendre. Tot el contrari del que fan els inversors intel.ligents. Baixa'l del pedestal on el tens.

Solbes ha estat molt bo en altres moments de la historia, pero en la situació actual, no ha estat capaç.

Pero es de agraïr i dignificar que hagi dimitit.
Els socialistes no acostumen a abandonar els càrregs polítics, per moltes "cagades" que facin.
Serà per que ningú de la empresa privada els vol?

L'Albert ha dit...

Ara seria llarg d’explicar pro l’or ja no respalda res, l’últim país en fer ho em sembla que va ser Suiza al 1998, desprès de la primera guerra mundial casi cap país tenia l’or com a garantia de la moneda, em sembla que nomes van quedar els EEUU i pot ser també Anglaterra.

Es un actiu mes.

Per mes informacio busqueu Bretton Woods a internet.

Al respecte d’en Solbes a la teva gràfica li manca el període anterior, entre el 2001 i el 2005 el preu de l’or es va duplicar, passant de 250 a mes de 500, si tenim en compte que el seu preu objectiu seria al voltant dels 400, crec que la decisió de vendre va ser racional.

En bossa es diu que es millor deixar que l’últim euro ho guanyi altre.

El FMI esta venent or i els bancs ja comencen a fer productes relacionats amb la cotització del metall, això vol dir que la piràmide per funcionar i continuar donant beneficis ja necessita molta gent per la base que i posi diners.

De gent en trobaran que en som molts al mon, els tipus estan baixos i els venedors tenen bon arguments, pro si algú pot necessitar els diners ha de saber que aquestes coses pugen i baixen i de pujar ja ho ha fet.

Santi Rivelles ha dit...

Tot el que puja baixa!!!