dilluns, 6 d’abril del 2009

PLE EXTRAORDINARI - FRANJES PERIMETRALS !!!

Fa temps que volia parlar de això, pero va ser desprès del últim ple municipal extraordinari que he decidit començar una investigació.
Quan es va comunicar lo de les franjes perimetrals, es va dir que era per cumplir la llei del 5/2003 de prevenció de incendis a les urbanitzacions.

El títol de la llei es:
"LLEI 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana."

Com que segur que algú aprofitar per atacar-me dient que soc insolidari ni previsor dels possibles incendis, vull aclarar una cosa. Estaría totalment d'acord de aplicar i fer aquestes franges en totes les urbanitzacions del municipi (inclòs el municipi i tot), i que es paguès en una taxa entre el 100% dels veïns. El que NO estic d'acord es que ens intentin encolomar una taxa recaudatoria amb una excusa de una llei que no cumplim.

Si us mireu la llei (podeu consultar-la aqui), veureu que sempre parla de Urbanitzacions que no tenen una continuitat immediata amb la trama urbana.
Sabeu que en el passat ple es va aprovar el cobrament de una taxa anual. Em sembla increible que ningú hagi vist el que diu la llei. Vaig formular la pregunta al final si algú tenia la llei a mà. Sembla mentida que nomès una persona s'havia documentat, i va ser L'Edgar Ollés.
El Alcalde Sr. Jo va respondre a la meva petició dient que era la Generalitat qui designava les urbanitzacions que entraven al pla. Tot això perque jo havia deixat molt clar que Can Canyamars, Can Figueres, Urb El Castell de Dosrius no entraven ja que estaven continues a la trama urbana, i segurament Can massuet tampoc entraria perque es considerada Trama Urbana.
Una vegada mes es veu que no es miren les coses. Com que ja es habitual, no em van deixar tornar a preguntar. Simplement volía que m'aclarès, perqué la llei al Article 2 diu:
Els Ajuntaments han de determinar, mitjançant un plànol de delimitació, les urbanitzacions afectades per aquesta llei.

En que quedem? Ho fa el Ajuntament o la Generalitat? La Llei diu que els ajuntaments. el nostre Alcalde diu que la Generalitat. A qui li creix el nas?

_______________

Segon punt: Suposant que SI ho tinguessim que fer:

La mateixa llei diu:
Article 3. Obligacions:
a) franje perimetral de 25mts. COMPLIM
b) mantenir les parcel-les no edificades lliures de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. NO COMPLIM - infracció molt greu
c) Elaborar un Pla de autoprotecció contra incendis. COMPLIM.
d) Disposar d'una xarxa d'hidrants homologats per a la extinció d'incendis que compleixi les caracteristiques d'aquesta llei. NO COMPLIM. - infracció molt greu
e) Mantenir nets de vegetació seca els vials de titularitat privada, tant els interns com els d'accès, i les cunetes. NO COMPLIM - infracció molt greu
De CINC OBLIGACIONS, NOMÈS COMPLIM 2.

Article 11. Sancions.
c) Infraccions molt greus: de 10.001 euros fins a 100.000 euros.

Treieu les vostres conclusions.
Jo aprofito per anunciar que inicio una investigació per aclarir qui i com han designat les urbanitzacions que entran al pla.
Comunicaré els resultats en aquest mateix apartat:

---





1 comentari:

Anna García ha dit...

Saps què passa Santi? Que els nostres governants del municipi no es llegeixen res, ho vaig poder comprovar durant la reunió pel tema de la instància.
Moltes gràcies per la teva feina, crec que entre tots farem treballar una mica més seriosament als nostres "representants"?? polítics...o als menys que es llegeixin les lleis abans de posar-nos una taxa...però creuent que com que tenen majoria absoluta poden fer "abosulament" el que els hi roti...
Una salutació,